Nurullah Genç, şiirleriyle sohbetiyle gönülleri mest etti
Fatsa Belediyesi, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında organize ettiği Fasl-ı Gönül Sohbetleri’nin ikinci programında şair ve yazar Prof. Dr. Nurullah Genç’i ağırladı.Ramazan etkinliklerini pandemi nedeniyle online olarak evlere ulaştıran Fatsa Belediyesi, Senai Demirci sunuculuğunda gerçekleşen Fasl-ı Gönül Sohbetleri’nin ikinci programını Dolunay Çamlık’ta gerçekleştirdi. Programın konuğu ise, şair ve yazar akademisyen Prof. Dr. Nurullah Genç oldu.
“FATSA’DA OLMAKTAN MUTLUYUM”
Program öncesi Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, akademisyen, şair ve yazar Prof. Dr. Nurullah Genç ve Senai Demirci ile bir süre sohbet etti. Kendilerini Fatsa’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, günün hatırasına hediye takdim ettiği şair ve yazar Prof. Dr. Nurullah Genç’i pandemi sonrası normalleşme sürecinde başka bir organizasyonla yeniden ağırlamak istediğini belirtti. Nurullah Genç ise, Fatsa'ya yıllar önce bir kez daha geldiğini, uzun bir aradan sonra yenden Fatsa’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirti.
GENÇ, HAYATINDAKİ BAŞARININ FORMÜLÜNÜ ANLATTI
Şiir, edebiyat, eğitim hayatındaki dönüm noktalarını ve başarı hikayesinin formülünü anlatan Prof. Dr. Nurullah Genç, “ Yokluk ve sıkıntılar içerisinde karşılaştığı hadiselerin kendi hayatının şekillenmesinde önemli tesirinin olduğunu söyledi. Bugünlere gelmesindeki etkili kavramları açıklayan Genç, “ Hayatta önemli olan sebat etmektedir. Israrcı olmaktır. Vazgeçmemektir. Mutlaka, planlı ve disiplinli olmaktır. Bu formülü uygulayarak, bilgiyi, tecrübeyi, yeteneği ve isteği bir araya getirmeye çalıştım. Bugüne kadar hayatımı, bu şekilde tanzim etme gayreti içerisinde oldum.” dedi.
“SÖZ YÜREKTEN AKMADIKÇA ŞİİR OLMAZ”
Yağmur şiirini nasıl yazdığını ve yeni kitabı Hindiba’yı anlatan Prof. Dr. Nurullah Genç, Şiir ve şairlik üzerine bazı notlar paylaştı. Şiir’in insanın iç alemi ile alakalı olduğunu söyleyen Genç, “ Söz, yürekten akıp gelmedikçe şiir olmaz. Şiir bir ilimdir. Şiir aynı zamanda, duygularla ilhamla, ilimle ve emekle iç içedir. Bunlarla iç içe olmayan bir metnin şiir olması mümkün değil. Şiir yazmak basit değildir ama çaba gösterildiğinde kişide eğer yetenek varsa güzel şiir yazabilir.” diye konuştu.