Fatsa MYO'nda Moda Tasarımı Programı İçin İnşaat Çalışmalarına Başlandı
(1).jpg)
Fatsa MYO’nda Moda Tasarımı Programı İçin İnşaat
Çalışmalarına Başlandı
Ordu Üniversitesi Fatsa MYO'nda 2014–2015 eğitim-öğretim döneminde öğrenci alımı yapacak olan Moda Tasarım Programı için çalışmalara hız verildi.
40 gündüz ve 40 gece olmak üzere toplamda 80 öğrencinin eğitim göreceği programda sanatsal bakış açısına sahip, yenilikçi düşünebilen ve alanlarında uzman akademisyenler ve okul yönetimi, gelecek öğrencilerin verimli bir ortamda ders almaları amacıyla çalışmalarını hızlandırdılar. Karadeniz Bölgesi'nde moda tasarımı alanında açılan ikinci program olma özelliğini elinde bulunduran Fatsa MYO Moda Tasarım Programı, kalifiye personel ihtiyacını giderecek olup programdan mezun olacak öğrenciler endüstri ve moda alanında aktif olarak çalışma fırsatı elde edeceklerdir.
FATSO (Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası), Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi ve Fatsa MYO'yu Destekleme Derneği ve tekstil firmalarının yanı sıra birçok kurum ve kuruluşun talebiyle açılan Moda Tasarımı Programı için inşaatı devam eden binada 3 atölye ve derslikler kurulacak, atölyelerde öğrenciler profesyonel bir ortamda bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatına erişecek ve teoride öğrendiklerini pratiğe aktarmaları için imkan elde edeceklerdir.
Proje kapsamında inşaatı devam eden binanın alt katında "Tasarım Atölyesi", "Bilgisayarlı Kalıp Atölyesi" ve "Üretim Atölyesi" olmak üzere 3 atölye yer alması planlanırken binanın üst katı ise dersliklere ayrılacaktır. Tasarım atölyesinde öğrenciler çizimlerini grafik ve resim düzenleme programları eşliğinde bilgisayar ortamında gerçekleştirme imkanı elde edecekler ve bilgisayarlı tasarım atölyesinde de çizilen tasarımların gelişmiş makineler sayesinde kalıp olarak çıktı alınması sağlanacaktır.
Üretim Atölyesi'nde ise dikiş makineleri ve daha birçok tekstil malzemesi eşliğinde dikiş, overlok, reçme, kesim, ütü ve serim işlemleri gerçekleştirilecektir. Programda öğrenim görecek öğrencilerin atölyelerde uygun ders materyallerini bulabilmeleri, zengin ve ihtiyaçları fazlasıyla karşılayabilecek bir ortamda ders imkânı elde edebilmeleri adına inşaat alanını gezen ve akademisyenlerle görüşen Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Moda Tasarımı Programında okuyacak öğrencilerin Türkiye'deki diğer okullardan daha üst seviyede bir öğrenim imkanına erişeceklerini belirtti.
Ayrıca Türkiye'nin; hazır giyimde tasarlayan, üreten, ulusal ve uluslararası alanda pazar imkanı sunan önemli bir konumda olması dolayısıyla bu alanda mesleki ve teknik eğitimin yaygınlaştırılması gerektiğini savunan Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, şunlara değindi: "Fatsa MYO'da yeni açılacak ve bu yıl öğrenci alımına başlayacak olan Moda Tasarımı programımızda günümüz tekstil ve moda endüstrisinin ihtiyaçlarına uygun tasarımcılar yetiştirmek için yola çıkmış bulunmaktayız. Günümüz pazar koşullarını çok iyi bilen, özgün ve sanatsal tasarımlar yapabilecek ileri tasarım bilgisine, donanım ve teknik beceriye sahip olarak yetiştirilecek öğrenciler bu alandaki kalifiye eleman ihtiyacını gidererek oluşturacakları katma değerle bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacaklardır. Moda Tasarımı programının açılmasında, öğrencilerin derslik ve atölyelerinin inşaasında ve gerekli ihtiyaç ve donanımların elde edilmesinde bizden desteklerini esirgemeyen FATSO, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi ve MYO'yu Destekleme Derneği, yerel kurum ve kuruluşlara öğrencilerin eğitimine sağladıkları katkı için ve akademisyenlerimize gerçekleştirdikleri özverili çalışmalar dolayısıyla teşekkür ediyorum." dedi