Muhsin Yazıcıoğlu Fatsa’da anıldı
.jpg)
Fatsa Alperen Ocaklarının organizasyonluğunda, Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda Çanakkale Şehitlerini ve Muhsin Yazıcıoğlu’nu anma gecesi düzenlendi.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Fatsa Alperen Ocakları Başkanı Uygar Ceylan, iki önemli günü birleştirdiklerini belirterek, “Yaklaşık 15 gün önce Fatsa Alperen Ocaklarını kurduk. Ayrıca bu düzenlediğimiz etkinlik Fatsa Alperen Ocakları’nın ilk gecesi ve ilk organizasyonudur. Bundan sonrada önemli gece ve günlerde bu tür etkiliklerimiz olacak. Alperen Ocakları Türkiye genelinde bu tür etkilikleri yapıyor ve koordinasyon içerisinde oluyor. Ancak bu gecenin içeriği sadece bize aittir. Milli ve manevi değerlerimizin asimile edilmeye çalışıldığı, bayrağımızın renginin tartışıldığı, alt kimlik üst kimlik çatışması yapıldığı bu zamanlarda biz Alperenler olarak diyoruz ki; ‘Ben Türküm, Türk bayraksız olmaz, ben Türk’üm Türk ezansız olmaz, ben Türk’üm Türk vatansız olmaz, ben Türk’üm Türk esir olmaz” dedi.
Gecede ikinci konuşmayı yapan BBP Ordu Eski İl Başkanı Emrah Akgün ise “Çanakkale şehitlerini anmak boynumuzun borcudur. Çünkü vatan dediğimiz bu toprakların diyeti ağır ödenmiştir. Bana deselerdi ki, Çanakkale’yi üç kelimeyle anlat diye sorsalardı, “geldiler, gördüler, döndüler” derdim. Evet, geldiler 1915 Birinci dünya savaşı Osmanlı Devletinin bütün gücüyle mücadele ettiği bir savaştır. İngiltere, Fransa, Rusya ve beraberindeki tüm sömürgeci askerleriyle Osmanlının kalbine giden boğaz yollarına pençelerini taktı. Çünkü amaçları İstanbul. Başkent İstanbul alınırsa Osmanlı Devleti tarihe karışacak ve Türk milleti bu topraklardan atılacaktı. Geldiler ama ben diyorum ki gördüler. Çanakkale’yi Çanakkale yapan gelenler değildi. Onlar 1071 beri geliyorlar; bin yıldır bu milleti topraklardan atmak için geliyor. Bu sefer top yekün geldiler. Çanakkale’yi Çanakkale yapan gelenler değil Çanakkale’yi Çanakkale yapan onları karşılayan asil ruhtur” diye konuştu.
Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Durmuş Zor’ da “Ben komşu ilçede yaşıyorum ama Fatsalıları gerçekten kutlamak istiyorum. 30 yıldır Fatsa çok güzel şeyler yapıyor. Belki illerin başaramadığını Fatsa başarıyor. Arazide, bağda, bahçede olan tüm çiçeklerin rengi gibi Fatsa’mızın derinliklerinden gelen inanç, iman ve buna bağlı olarak bu konuları yeşertmeyi ve yaşatmayı başarıyor. Onun için sizleri tekrar tekrar kutluyorum. Alperen Ocakları’nın Türkiye genelindeki geçmişi epey derinliklere dayanıyor. Siyaseten belki rahmetli başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 23 yıldır siyasi hareket devam ediyor. Ama Alperen Ocaklarıyla birlikte merhum başkanımızın bu güne kadar yürüttüğü inşallah 50 yıl 100 yıl olarak devam edecek, o inanç ve iman hareketi sizlerden güç alacak. Biz bu davanın hamalıyız, işçisiyiz. Biz merhum başkanımızla sabahlara kadar beraber olduk. Çanakkale’de şehit olan 255 bin civarındaki şehidimiz şu yada bu siyasi hareketin temsilcileri değildi. Bu Anadolu coğrafyasının bu Anadolu kiliminin insanlarıydı. Tüm renkler, tonlar vardı onlar şahadet şerbetine ulaştılar. Birbirlerinin ırkını, mezhebi, dilini, dinini, cinsiyetlerini sormadılar. Bugünlerde Türkiye kritik bir süreçten geçmekte. Belki 20-30 yıl önce ülkeyi yönetenlere kötü kelime kullananlar bugün onların kötü dedikleri gibi yönetiyorlar. Böyle bölünmeye parçalanmaya gitmeden birbirimizin gözlerine bakarak, arkadaşız akrabayız, tıpkı birbirimizin cenazesine gider gibi birbirimizin yaptığı bütün hareketlere katılmalıyız ” şeklinde konuştu.
Gecenin sonunda Yasemin Coci tiyatrosu oyuncuları tarafından “Çanakkale” adlı tiyatro sahnelendi. Tiyatro izleyenlere duygusal anlar yaşattı. İzleyenler oyuncuları ayakta alkışladı.